?

Oppsigelse SiO barnehageplass/studentbolig hvis jeg ikke får studieplass

Kvinne 25 . 10 Juli 2020
Spørsmål

hei, jeg har søkt studier i oslo og får vel svar ca. 20. juli fra samordna opptakk. Jeg har barn og har fått tilbud om barnehageplass. Plassen må jeg takke ja til innen 17. juli. Det jeg lurer på er hva som skjer hvis jeg ikke kommer inn på noe studie? Vil jeg da bli nødt til å betale for barnehageplass selv om mitt barn ikke kommer til å benytte plassen? Jeg lurer også på det samme angående studentbolig. Der må jeg også takke ja innen 17. juli.

Kvinne (25)
Sosionom svarer
Hei

Jeg tar utgangspunkt i at du har fått barnehageplass i en av SiO sine barnehager. Dersom du ikke får studieplass eller velger å takke nei til tilbud om studieplass, kan du si opp barnehageplassen. Dette gjør du på Oslo kommune sine nettsider. Du slipper oppsigelsestid dersom du legger ved dokumentasjon på at du takker nei til studieplass eller eventuelt at du ikke har fått studieplass. Med andre ord vil du ikke måtte betale for barnehageplassen.

Når det gjelder studentbolig vil jeg anbefale deg å lese Generelle bestemmelser vedrørende leieforholdet på SiO sine nettsider. Dersom du ikke ønsker studentboligen likevel er det viktig å gi beskjed om dette så raskt som mulig. Det er mulig at regler knyttet til angrerett (14 dager) gjelder, men jeg vil anbefale deg å ringe SiO kundeservice på telefon 22853200 for å få utfyllende informasjon om dette.

Lykke til og håper du får den studieplassen du ønsker.

Vennlig hilsen

Sosionomen

Finner du ikke det du leter etter?